Bisküvi ve Unlu Mamuller
Genel olarak glikoz şurupları tatlıların kaplanmasında ve çiğnenebilirliği artışı nedeniyle bazı bisküvi ve unlu mamüllerde kullanılmaktadır. Yüksek dekstroz eşdeğerine sahip şuruplar renk koyulaşması, nem tutuculuk, fermante edilebilirlik, tatlılık ve lezzetin daha zengin olması istendiğinde tercih edilmektedir. Glikoz şurupları, bisküvilerde hızla renk oluşumuna yol açar ve raf-ömrünü arttırıcı olan antioksidan etkisi ile birleşerek çıtırtılı yapıyı korur.
Bisküvi ve Unlu Mamuller alanında kullanılan ürünlerimiz
Tane mısırdan elde edilen beyaz renkte, kokusuz, notral tada sahip doğal bir nişastadır.
Mısır nişastasından enzim hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış yenilebilir likit şurup halidir.
Mısır nişastasından asit hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz yolu ile elde edilen şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz yöntemi ve ardından izomerizasyonu ile elde edilen şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.