Jöle ve Benzeri Şekerlemeler
Jöle ve Benzeri Şekerlemeler
Bu ürünler %20 oranında nem içeren az kaynatılmış ürünlerdir. En önemli dokusal özellikleri kullanılan nişasta, jelatin agar,pektin veya gam arabik gibi ürüne ilave edilen hammaddelerle tayin edilir. Bunların miktarı formülasyonda %10 kadar olup, glikoz şurubu ve şekerle dengededir. Ürünün özelliklerini yaklaşık %30-50 oranlarında kullanılan glikoz şurupları da etkilemektedir. Jöle ve benzeri şekerlemelerin üretiminde G40 kullanıldığında, şekerin kristallenmesini önler. Bununla birlikte daha gevrek yeme kalitesi için yüksek maltozlu şurupların kullanımı ile jel özelliği geliştirebilir. Maltoz şuruplarındaki yüksek molekül ağırlıklı şekerler daha az yapışkanlık ve daha berrak jel oluşumunu sağlarlar.