Marshmallow
Marshmallow yumurta akı ve jelatin ile havalandırılmış şekerleme ürünlerin en yaygın örneğidir. Marshmallow yapımında glikoz şurupları kullanıldığında ürüne nemlilik, en iyi çırpılma özellikleri ve köpük yapısını dayanıklı kılarak istenen dokuyu vermesi için kullanılmaktadır. Genellikle, nem çekme özelliği nedeniyle 60-62 dekstroz eşdeğerine sahip şuruplar Örneğin : AK NİŞASTA G 60 tercih edilmektedir.
Marshmallow alanında kullanılan ürünlerimiz
Mısır nişastasından enzim hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış yenilebilir likit şurup halidir.
Mısır nişastasından asit hidroliz yöntemiyle elde edilen doğal şekerin konsantre edilmiş ve saflaştırılmış likit şurup halidir.
Mısır nişastasından enzim hidroliz kullanılarak elde edilen yenilebilir likid şuruptur. Saf olarak, suda kristallendirilerek ve monohidrat halinde elde edilir.
Mısır nişastasının hidrolize edilmesiyle elde edilen doğal bir likit fruktoz şurubudur.